La recepta que us proposem avui és la d'un plat típic de Moldàvia, i ens el prepara la Maria.
Sarmale (Moldàvia) |
El primer que ens cal és obtenir els ingredients necessaris, i per tant acompanyem a la Maria a comprar.
Ingredients:
- arròs
- carn picada
- cebes
- pastanagues
- tomàquets
- julivert
- api
- fulles de llorer
- pebre negre en gra
- fulles de vinya
- col
- pebrots
- sal
- pebre
- oli
Ara que ja ho tenim tot, ja podem començar a cuinar.
El primer que fa la Maria és pelar les cebes i les pastanagues i picar-les amb el turmix. Tot seguit les posa al foc en una paella amb oli, i hi afegeix una mica de sal.
Llavors renta l'arròs i l'afegeix a la paella quan la ceba està rosseta. El deixa coure una estona, el retira del foc i el reserva en un bol.
Passa el tomàquet pel turmix i en posa el suc al foc, a coure.
Ara pica una mica de julivert i l'afegeix al bol de l'arròs.
Tot seguit posa la carn picada en una paella al foc, amb una mica de sal i pebre, però no l'hi deixa gaire estona, només el temps just perquè comenci a agafar el color blanquinós. La posa al bol amb l'arròs i ho barreja tot bé. Després agafa una mica de la part més pulposa del tomàquet i també l'afegeix al bol. Ho torna a remenar tot.
Ara ja ho té tot a punt per començar a fer els farcellets. Per fer-los, la Maria posa aigua en un cassó i la fa bullir. Hi posa les fulles de vinya, però només un moment, com si les escaldés. Llavors hi posa la col perquè s'obri i així poder obtenir les fulles separades. I també renta els pebrots, els obre per la part superior i els buida la grana.
Agafa les fulles de col, els treu el nervi, i en fa tres o quatre talls de cada una. Cada tall serà un farcellet que embolcalla una cullerada de la barreja d'arròs, carn picada i verdures.
Fa el mateix amb les fulles de vinya, només que amb aquestes, al ser més petites, utilitza una fulla per a cada farcellet.
I finalment omple els pebrots.
Per posar-ho a coure, agafa una olla i hi posa una fulla d'api, alguna fulla de llorer, pebre negre en gra, oli i sal. També hi posa els farcellets de vinya, de col i els pebrots, i hi afegeix el suc de tomàquet i aigua calenta. Hi afegeix una mica de sal i ho tapa amb fulles de col.
I ara ja pot bullir a foc lent fins que l'arròs està al punt.
Sabem que esteu pensant que ha d'estar boníssim. Doncs nosaltres ho certifiquem, deliciós.
La Maria no només va cuinar per a nosaltres, també ens va preparar uns dolços típics del seu país i, com que l'acabaven de visitar uns familiars, vam poder tastar-ne uns altres acabats d'arribar de Moldàvia.
Gràcies Maria!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari