Quart Creixent: Sarmale amb la Maria (Moldàvia)

dilluns, 21 de setembre del 2015


La recepta que us proposem avui és la d'un plat típic de Moldàvia, i ens el prepara la Maria.

Sarmale (Moldàvia)

El primer que ens cal és obtenir els ingredients necessaris, i per tant acompanyem a la Maria a comprar.



Ingredients:
  • arròs
  • carn picada
  • cebes
  • pastanagues
  • tomàquets
  • julivert
  • api
  • fulles de llorer
  • pebre negre en gra
  • fulles de vinya
  • col
  • pebrots
  • sal
  • pebre
  • oli

Ara que ja ho tenim tot, ja podem començar a cuinar.

El primer que fa la Maria és pelar les cebes i les pastanagues i picar-les amb el turmix. Tot seguit les posa al foc en una paella amb oli, i hi afegeix una mica de sal.


Llavors renta l'arròs i l'afegeix a la paella quan la ceba està rosseta. El deixa coure una estona, el retira del foc i el reserva en un bol.


Passa el tomàquet pel turmix i en posa el suc al foc, a coure.


Ara pica una mica de julivert i l'afegeix al bol de l'arròs.


Tot seguit posa la carn picada en una paella al foc, amb una mica de sal i pebre, però no l'hi deixa gaire estona, només el temps just perquè comenci a agafar el color blanquinós. La posa al bol amb l'arròs i ho barreja tot bé. Després agafa una mica de la part més pulposa del tomàquet i també l'afegeix al bol. Ho torna a remenar tot.


Ara ja ho té tot a punt per començar a fer els farcellets. Per fer-los, la Maria posa aigua en un cassó i la fa bullir. Hi posa les fulles de vinya, però només un moment, com si les escaldés. Llavors hi posa la col perquè s'obri i així poder obtenir les fulles separades. I també renta els pebrots, els obre per la part superior i els buida la grana.

Agafa les fulles de col, els treu el nervi, i en fa tres o quatre talls de cada una. Cada tall serà un farcellet que embolcalla una cullerada de la barreja d'arròs, carn picada i verdures.


Fa el mateix amb les fulles de vinya, només que amb aquestes, al ser més petites, utilitza una fulla per a cada farcellet.


I finalment omple els pebrots.


Per posar-ho a coure, agafa una olla i hi posa una fulla d'api, alguna fulla de llorer, pebre negre en gra, oli i sal. També hi posa els farcellets de vinya, de col i els pebrots, i hi afegeix el suc de tomàquet i aigua calenta. Hi afegeix una mica de sal i ho tapa amb fulles de col.



I ara ja pot bullir a foc lent fins que l'arròs està al punt.


Sabem que esteu pensant que ha d'estar boníssim. Doncs nosaltres ho certifiquem, deliciós.

La Maria no només va cuinar per a nosaltres, també ens va preparar uns dolços típics del seu país i, com que l'acabaven de visitar uns familiars, vam poder tastar-ne uns altres acabats d'arribar de Moldàvia.



Gràcies Maria!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari