Clauers: lletra de fusta decorada amb paper de llibre vell, pas a pas

dilluns, 7 de novembre del 2016




A vegades volem fer un petit detall a algú i no trobem aquella cosa que fàcilment agradarà a la persona que el rebi, que li serà útil i que, a la vegada, ens farà il·lusió regalar. Doncs jo us proposo aquest clauer fet amb una lletra de fusta decorada amb paper de llibre vell. M'encanta com queda!!

I el fet que sigui la inicial del nom de la persona que l'ha de rebre, fa que sigui especial, més personalitzat.

És molt fàcil de fer, potser el més complicat és trobar la lletra de fusta ja tallada i amb el forat per a l'anella del clauer fet, però tenim la opció de fer-la de cartró, enlloc de fer-la de fusta, retallant la lletra que ens interessi d'una peça de cartró gruixut i massís, que no es doblegui amb facilitat. Jo us ho explico tal com ho he fet jo, amb la de fusta.




Materials:
  • Lletra de fusta
  • Pàgina de llibre usat que es pugui fer malbé
  • Tisores
  • Perforadora de cercles petits
  • Tinta Distress Vintage Photo
  • Esponja aplicadora de tinta
  • Cola per a decoupage
  • Vernís
  • Pinzell
  • Anella de clauer amb cadena
  • Tenalles petites de punta plana




Pas 1:
El primer que cal fer és resseguir la lletra a la pàgina del llibre i retallar-la. Ho hem de fer dues vegades, una per a la part de davant i l'altra per a la de darrera. Marquem el lloc on va el forat per a l'anella i l'hi fem amb la perforadora.

Pas 2:
Entintem les vores de les dues peces de paper amb la Distress Vintage Photo per donar-li un aire envellit i usat.

Pas 3:
Ara ja les podem enganxar a la peça de fusta. Agafem la lletra de paper que ha d'anar al davant i, amb el pinzell, l'impregnen amb cola per a decoupage pel costat que estarà en contacte amb la fusta, la col·loquem i llavors encolem la part exterior. La deixem assecar i fem el mateix amb la part del darrera.




Pas 4:
Un cop la cola ha assecat completament, hi fem una capa de vernís. Jo he utilitzat un vernís amb acabat mat perquè trobo que el llibre vell no lliga gaire amb el brillant, però això és a gust personal.

Pas 5:
L'últim pas és el de posar l'anella de clauer. Ho fem obrint l'última anella de la cadena amb unes tenalles petites de punta plana, col·locant-la al forat que hi ha a la peça de fusta i tornant-la a tancar.




I ja teniu un clauer personalitzat per a fer un detall i quedar la mar de bé!

Si us agrada el que faig podeu estar al dia de les publicacions fent-vos seguidors del bloc o us podeu subscriure a la columna lateral.

M'agraden molt els comentaris que em deixeu i intentaré contestar-los sempre que em sigui possible, encara que trigui uns dies.

Fins aviat!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari