Quan t'apassionen els llibres...

dimarts, 5 de maig del 2015


No sabia com titular aquesta entrada. Portallapis literari? Llibres que fan de portallapis? Capseta per emmagatzemar en forma de llibre? No n'hi ha cap que m'agradi. El que sí que m'agrada, que m'apassiona, són els llibres. Per tant, fem-ho senzill...

Quan t'apassionen els llibres i navegues molt buscant idees per fer noves manualitats, qualsevol imatge on apareguin llibres et crida l'atenció. I això és el que em va passar a mi, vaig trobar un vídeo on s'explicava com fer uns portallapis amb aspecte de llibres. Cliqueu aquí si voleu veure el vídeo.

No em va semblar excessivament complicat i m'hi vaig posar.

Primer de tot em calia escollir 3 llibres i, com que havia decidit que els regalaria a una amiga a qui també apassionen els llibres, en vaig escollir 3 que sé que li agraden: 



Llavors vaig editar les imatges per tal que tinguessin el marge necessari. Van quedar així:


Ara ja només em faltava cartró, cartolina, cola, adhesiu de doble cara, goma eva de color blanc i les tisores, el cúter i la base de tall.


I per acabar d'adornar-los vaig buscar imatges amb frases sobre llibres o lectura, i en vaig seleccionar tres que van servir per la part frontal de cada un dels portallapis.




Per tal de donar-li volum, l'estructura de les tapes està feta de cartró forrat de cartolina. El llom del llibre (he enganxat la imatge en un tall de cartolina de la mateixa mida perquè tingui més consistència) va unit a les tapes. Ara cal cobrir la part interior, també amb cartolina del mateix color, i el lateral i el fons van amb goma eva de color blanc, per simular les pàgines del llibre. I, finalment, hi poso la imatge de portada.

Explicat així sembla molt fàcil, però vaig tenir alguns contratemps. Bé, més que contratemps, potser n'hauria de dir badades, ja que em vaig equivocar a l'hora d'enganxar la goma eva i enlloc de fer-ho a la part de baix ho vaig fer a la part de dalt, o sigui que vaig haver de desenganxar i tornar a enganxar de manera correcta. Segurament direu que això li pot passar a qualsevol, però és que em va passar dues vegades!!!

Finalment va quedar tot bastant presentable, tot i que m'hi va quedar alguna resta de cola, i en vaig quedar força contenta.


Mentre feia aquests ens va venir a veure una amiga de la Rosa, i li van agradar tant que me'n va encarregar dos més. Però ella enlloc de la portada d'un llibre, va preferir que posés una foto al llom i una frase d'amor a la part frontal. Ara que ja n'havia fet abans, va anar tot molt més rodat, i aquest és el resultat.


Esperant que us hagi agradat, m'acomiado fins a la pròxima, que serà d'aquí 15 dies si tot va bé. Bona setmana!!!

Petons



5 comentaris:

  1. Hola Perxi!
    M´ha encantat el resultat final. I molt ben trobades les frases sobre el llegir. I a més es pot construir al gust de cada persona. Molt xulo!
    Neus.

    ResponElimina
  2. No se si men sortire.petons...

    ResponElimina
  3. Molt bonic. Ets FANTASTICA...Quines ideas mes bones.Anims i endevant que TU, pots amb tot.

    ResponElimina
  4. Gràcies Montse, n'aprenc de tu, que si hi ha algú que pot amb tot ets tu

    ResponElimina

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari