Entrants per anar fent boca

dissabte, 16 de maig de 2015


Després de diversos dies d'intentar-ho, finalment vam poder quedar per celebrar un dinar en motiu de la inauguració del bloc.

Volia que fos un dinar especial i a poder ser amb productes ecològics i de proximitat. Tal com va dir @esthervivas fa dies en un dels seus tuits "Comprar aliments ecològics i pagesos és invertir en la nostra salut i en el territori"

Podeu trobar fruites i verdures ecològiques i de proximitat a la parada Biodrissa del Mercat del Lleó de Girona.


Els vaig proposar de fer un dinar de tastets i així vam començar....

Crema d’alvocat amb gambes - Per a 4 persones (o 6 vasets)

Ingredients per la crema:                                    
Entrants amb verdures ecològiques i de proximitat
Crema d'alvocat amb gambes
  • 2 alvocats                         
  • 1 pebrot verd                    
  • 1 cogombre                      
  • 1 ceba tendra
  • ½ dent d’all
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de vinagre de xerès
  • 1 llimona
  •  Pebre i sal

Ingredients per la guarnició:
  • 12 gambes pelades
  •  6 tomàquets xerry
  •  Oli d’alfàbrega


Pelar el cogombre i trossejar-lo. Netejar el pebrot verd de granes i nervis i trossejar-lo. Pelar els advocats, partir-los per la meitat per treure els pinyols i trossejar-los. Regar-ho tot amb el suc de la llimona. Netejar la ceba, retirant les arrels i la part verda i pelar l’all. Trossejar-ho tot.

Posar-ho tot al vas de la batedora, afegir l’oli i el vinagre i el pebre i la sal. Afegir un vas d’aigua i triturar-ho tot fins que quedi una crema homogènia. Reservar-ho a la nevera en un recipient tapat.

Per la guarnició, saltejar les gambes just fins que canviïn de color i salpebrar-les.

En el moment de servir, posar la crema en vasets o en un altre recipient, col·locar les gambes sobre la crema i decorar amb els tomàquets cherry. Regar amb l’oli d’alfàbrega.


Amanida de colors amb salmó

Amanida multicolor amb salmó
Ingredients:
  • Enciam
  • Arròs integral
  • Tomàquet
  • Ceba tendra i cogombrets
  • Daus de salmó
  • Oli d’oliva verge
  • Sal i pebre



Coure l’arròs en aigua salada abundant segons les instruccions del paquet. Una vegada cuit passar-lo per aigua freda per interrompre la cocció. Reservar.

Netejar la resta d’ingredients: enciam, tomàquet i ceba tendra. Tallar l’enciam en juliana i posar-los al fons del vas o recipient escollit. Afegir una  capa de l’arròs integral cuit. A continuació una capa de tomàquet tallat a quadrets. Tot seguir una capa de ceba tendra i cogombrets, tallats petits.

Per finalitzar el plat, saltejar els daus de salmó i salpebrar. Afegir al capdamunt del vas. Regar amb una mica d’oli i llest!!


Revoltim de xiitake 

Ingredients:
  • 4 ous
  • 100 grams de xiitake fresc de cultiu ecològic
  • Sal i pebre
El revoltim no té cap secret, saltegem el xiitake en una paella amb un xic d’oli i tot seguit hi afegiu els ous batuts. El xiitake fresc de cultiu ecològic el podeu trobar a Fundació Onyar

Una vegada fet el podem presentar en cassoletes o en qualsevol altre recipient.


Espero que us hagin agradat i us siguin útils les receptes. En breu, més!!



Cap comentari:

Publica un comentari

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari