Després de diversos dies d'intentar-ho, finalment vam poder quedar per celebrar un dinar en motiu de la inauguració del bloc.
Volia que fos un dinar especial i a poder ser amb productes ecològics i de proximitat. Tal com va dir @esthervivas fa dies en un dels seus tuits "Comprar aliments ecològics i pagesos és invertir en la nostra salut i en el territori".
Podeu trobar fruites i verdures ecològiques i de proximitat a la parada Biodrissa del Mercat del Lleó de Girona.
Els vaig proposar de fer un dinar de tastets i així vam començar....
Crema d’alvocat amb
gambes - Per a 4 persones (o 6 vasets)
Ingredients per la crema:
Crema d'alvocat amb gambes |
- 2 alvocats
- 1 pebrot verd
- 1 cogombre
- 1 ceba tendra
- ½ dent d’all
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- 1 llimona
- Pebre i sal
Ingredients per la guarnició:
- 12 gambes pelades
- 6 tomàquets xerry
- Oli d’alfàbrega
Pelar el cogombre i trossejar-lo. Netejar el pebrot verd de granes i nervis i trossejar-lo. Pelar els advocats, partir-los per la meitat per treure els pinyols i trossejar-los. Regar-ho tot amb el suc de la llimona. Netejar la ceba, retirant les arrels i la part verda i pelar l’all. Trossejar-ho tot.
Posar-ho tot al vas de la batedora, afegir l’oli i el vinagre i el pebre i la sal. Afegir un vas d’aigua i triturar-ho tot fins que quedi una crema homogènia. Reservar-ho a la nevera en un recipient tapat.
Per la guarnició, saltejar les gambes just fins que canviïn de color i salpebrar-les.
En el moment de servir, posar la crema en vasets o en un altre recipient, col·locar les gambes sobre la crema i decorar amb els tomàquets cherry. Regar amb l’oli d’alfàbrega.
Amanida multicolor amb salmó |
- Enciam
- Arròs integral
- Tomàquet
- Ceba tendra i cogombrets
- Daus de salmó
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre
Coure l’arròs en aigua salada abundant segons les instruccions del paquet. Una vegada cuit passar-lo per aigua freda per interrompre la cocció. Reservar.
Netejar la resta d’ingredients:
enciam, tomàquet i ceba tendra. Tallar l’enciam en juliana i
posar-los al fons del vas o recipient escollit. Afegir una capa de l’arròs integral cuit. A continuació
una capa de tomàquet tallat a quadrets. Tot seguir una capa de ceba tendra i
cogombrets, tallats petits.
Per finalitzar el plat, saltejar
els daus de salmó i salpebrar. Afegir al capdamunt del vas. Regar amb una mica
d’oli i llest!!
Revoltim de xiitake

- 4 ous
- 100 grams de xiitake fresc de cultiu ecològic
- Sal i pebre
Una vegada fet el podem presentar en cassoletes o en
qualsevol altre recipient.
Espero que us hagin agradat i us siguin útils les receptes. En breu, més!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari