Ninots de feltre: vaca

dimecres, 1 de juliol del 2015


Al mes de setembre, a Llagostera, es fa la fira del llibre prohibit, una fira on jo tinc parada. L'any passat hi portava amigurumis de personatges de contes que han estat prohibits o censurats en algun moment de la història, com poden ser la Caputxeta vermella o Alícia al país de les meravelles, entre d'altres. Per a la d'aquest any, he pensat en fer-los de feltre. I com que tinc una amiga que va fer unes vaques molt xules, li he demanat que m'ajudi a fer-ne una, per a un primer contacte amb un material que no he utilitzat fins ara.


L'altre dia vaig anar a casa seva, i quan vaig arribar, la Nuri ja tenia tot el material necessari preparat per a fer la vaca (va treure el model de la pàgina de la Tina Mandarina):

  • patró de les diferents peces
  • feltre blanc, marró i color carn
  • cordó negre de "cola de ratón"
  • ulls mòbils
  • buata per farcir-la
  • tisores
  • silicona líquida
  • agulles 
  • fil blanc i fil negre

El primer que cal fer és tallar totes les peces de feltre. Hem de tenir en compte que, excepte el morro i les taques, n'hem de tallar dues de cada. També tallem 4 trossos del cordó negre per a les potes.

Amb la silicona líquida enganxem les dues peces de les banyes i les orelles. Amb les peülles fem el mateix, però enganxant-hi el cordó entre una i altra.





I ara les enganxem, dues a la peça del darrera del cos i dues a la peça del darrera del cap. En aquesta mateixa peça també hi enganxem les banyes i les orelles. I mentre s'asseca la silicona, cosim les taques a la part davantera del cos de la vaca, amb fil blanc, i el morro a la part del davant del cap, amb fil negre. Fem els narius cosint-hi dues creus, també amb fil negre.

La Nuri treballant amb l'agulla





Ara ja podem passar a cosir les dues peces del cos, deixant la part de dalt sense cosir, per poder-la farcir. I també les del cap, deixant aquesta vegada la part de baix sense cosir. Farcim cap i cos, i els cosim posant el cos dins el cap.









I un cop hi hem enganxat els ulls, ja la tenim llesta!!! 
Ha quedat moníssima!!!




Et deixo també una petita mostra dels amigurumis que vaig fer per la fira del llibre prohibit del 2014. Espero que t'agradin...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari