Quart Creixent: Cuscús amb la Samira (Marroc)

dilluns, 27 de juliol del 2015


Avui no és quart creixent, ja ho sabem, anem amb una mica de retard, però hem estat molt liades (aquest cap de setmana teníem una fira) i no ens ha estat possible fer-ho abans. Esperem que ens pugueu perdonar...

Tal com ja us vam anunciar a la última entrada de quart creixent (en la que parlàvem de l'associació Dones d'arreu, i que podeu tornar a veure aquí), volem fer una sèrie d'entrades en les que dones de diferents orígens, residents a Llagostera, ens cuinin un plat típic del seu país. La primera recepta és un cuscús que ens prepara la Samira, una dona marroquina provinent de la ciutat de Nador.

El primer que fem és acompanyar la Samira a comprar.

Els ingredients:
  • Cuscús
  • Pollastre
  • Patates
  • Pastanagues
  • Carbassons
  • Carbassa
  • Pèsols
  • Cigrons
  • Caldo en pols
  • Espècies

Un cop ho tenim tot, ens porta a casa seva i comencem a cuinar. Més ben dit, ella comença a cuinar i nosaltres a prendre notes i fer fotos. I a gaudir d'un te amb menta boníssim, i d'uns pastissets que ens ofereix i que estan per llepar-se els dits.


Te amb menta i pastissets dolços típics del Marroc

La preparació:

El primer que fa la Samira és afegir una mica d'oli i una mica d'aigua al cuscús, el barreja i el deixa en remull.



Tot seguit prepara el pollastre i el posa a la cassola amb una mica d'oli, que es vagi coent. Mentre va fent xup-xup, talla la ceba i la posa a la cassola amb el pollastre, perquè s'enrosseixi, i hi afegeix espècies (canyella, comí, pebre negre, pebre dolç, ...) i aigua. 




Ara que ja fa una estona que el cuscús està en remull, el remena suaument per tal que es vagi desenganxant i quedi ben desgranat. 

Ha arribat l'hora de les verdures, les pela i les talla en talls força grans, i les afegeix a la cassola, les que requereixen més estona de cocció a baix i les que couen més ràpid a sobre.




Mentre la cassola va fent, la Samira posa el cuscús a coure al vapor. Després d'una estona el treu per remenar-lo, ens explica que cal anar-lo esmollant amb un polsim d'aigua perquè quedi solt, sense grumolls. Aquest procés el repeteix 3 vegades, l'última abans d'emplatar-lo.




Mentre el cuscús es cou al vapor, continua amb la preparació de la resta d'ingredients. Escalfa els pèsols i els cigrons en un cassó amb aigua fins que bullin, afegeix caldo en pols a la cassola del pollastre i les verdures i, finalment, fa bullir els pèsols i els cigrons amb el caldo de les verdures.

Ara ja només falta muntar el plat: hi posa primer el cuscús, després el pollastre a la part central i les verdures repartides cobrint-ho tot. El toc final és regar-ho tot amb el caldo resultant de la cocció.




Ha sigut el nostre sopar d'avui i podem assegurar que estava boníssim. Gràcies Samira!!
La pròxima, una recepta de Moldàvia, amb la Maria.

Recordeu que si us agrada el que veieu, podeu fer-vos seguidors del blog a la columna lateral!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari