A l'estiu...Bolso de trapillo!!

dimarts, 12 de maig del 2015


Hola a tothom!!

Aquesta setmana ha estat una mica estressant, moltes coses per fer i poc temps.

La veritat és que tinc moltes coses al cap i no aconseguia centrar-me en una, per l'entrada d'aquesta setmana.

Parlant amb una de les noies que bé al taller de ganxet, que imparteixo a la Cafeteria la Vida, li vaig proposar que fes un bolso de trapillo i li va agradar la idea... i a mi també. Feia molt de temps que jo no en feia cap i vaig decidir que l'entrada d'avui aniria d'això.

bolso de trapillo




Un bolso de trapillo amb un parell d'hores el pots tenir fet, a no ser que el vulguis molt gran, cosa que no aconsello perquè pesen moltíssim i et fan perdre les ganes de portar-lo i, ja que hi hem dedicat temps i amor val més fer alguna cosa que portem amb molt de gust.

A mi personalment els bolsos de trapillo m'agrada treballar-los amb punt de xarxa, així, al ser calat també reduïm pes.

Us deixo el patró que he fet per aquest bolso per si us animeu i el voleu fer.

PATRÓ:

Per començar fem 12 punts de cadeneta i tornem fent punt baix, posant el ganxet dins del primer punt, seguim la passada fins al final, on farem 4 punts baixos dins el mateix punt, per treballar en circular, i seguirem teixint fins al principi de la volta, on farem 3 punts baixos dins el mateix punt i un punt mort en el següent.

Pujarem un punt de cadeneta i farem 2 punts baixos dins del mateix punt, + 9 punts baixos en els següents punts + 2 punts baixos dins el mateix punt en els 4 següents punts, seguim amb 10 punts baixos + 2 punts baixos dins el mateix punt en els 3 següents punts, i acabem la volta amb un punt mort en el següent punt.







Pujarem 4 punts de cadeneta i posarem el ganxet dins el segon punt i fem un punt mort, tornem a fer 4 punts de cadeneta i posarem el ganxet dins el segon punt i fem un punt mort... Així repetirem fins a tenir 4 passades completes.






Quan comencem la següent passada pugem només 3 punts de cadeneta, posem el ganxet al segon punt i fem un punt mort, 3 punts de cadeneta posem el ganxet al segon punt i fem un punt mort ... Així fins a 5 voltes completes.

                                   

Les pròximes dues passades les farem amb punt baix, 1 punt dins el punt mort, 1 punt dins el calat de les cadenetes, 1 punt dins el punt mort, 1 punt dins el calat de les cadenetes... Així fins a acabar les dues passades.




Ara tenim acabat el bolso, només falta decidir com el tanquem, en aquest cas jo li he fet una pestanya.

La pestanya per tancar, la fem fent punt baix fins a la meitat del que serà la part de darrera del nostre bolso, després 7 punts de cadeneta i tornem enrere, fent 1 punt mort dins de cada 1 dels 7 punts que ja tenim fets, i seguim amb punt baix fins a acabar l'altra meitat del que serà la part de darrera i matem el punt.

Jo l'he acabat posant-hi unes boletes i unes peces metàl·liques, que també m'han servit per poder passar la pestanya i que el bolso em quedi tancat, l'he folrat i he reciclat les peces metàl·liques i les nanses d'un bolso vell que tenia per casa.







Ja el tenim acabat!!! 


bolso de trapillo













Fins aquí per avui, espero que us hagi agradat el treball i que us animeu a fer-lo. Si teniu algun dubte, no us quedeu amb les ganes de preguntar, us contestaré encantada.


Fins aviaaaat!!




3 comentaris:

  1. Aquests bolsets els he trobat una monada. Molt bé Rosa!
    Neus.

    ResponElimina
  2. Aquests bolsets els he trobat una monada. Molt bé Rosa!
    Neus.

    ResponElimina

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari